Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2008

ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΙΟ ΣΟΥ!


Σαν Ελληνας, φορολογούμενος πολίτης και πάνω από όλα σαν άνθρωπος με ανησυχ'ιες, αναρωτιέμαι μήπως η Αννίτα Πάνια και ο Νίκος Καρβέλλας είχαν δίκιο σχετικά με το περιστατικό που σημειώθηκε τις προάλλες.

Σήμερα ήμουν στο κέντρο, στη πλατεία Καννιγγος, εξω απο το Δημαρχειο Αθηνων, εκει που η αστυνομικοι ειναι πενηντα, πενηντα ανα στενο.

Μεσα στη καρδια της Αθηνας, που οι μεγαλοπολιτικοι πανε και ερχονται και η εγκληματικοτητα ειναι στα υψη, παρατηρησα εναν καθως πρεπει αστυνομικο να διαβαζει το περιοδικο men's health.

Θα με ερωτησει λοιπον τωρα καποιος, γιατι ο αστυνομικος δεν ειναι ανθρωπος να διαβαζει ενα ανδρικο περιοδικο δημοσιως;

Και απαντω, πως και ανθρωπος ειναι και καθε δικαιωμα εχει να διαβασει οχι ενα αλλα δεκα περιοδικα και οπου τα θελει!

Δεν εχει δικαιωμα ομως να τα διαβαζει εν ωρα υπηρεσιας!!!!

Αν καποιος απο μας που δεν ειμαστε δημοσιοι υπαλληλοι, έκανε κατι τετοιο θα του ειχαν δωσει οχι μονο τα παπουτσια στο χερι αλλα και μια κατσαδα σαν να χε κανει το μεγαλυτερο εγκλημα.

Μετα βλεπεις επειδη χασομερουσε ολη μερα, πιανει εμενα, εσενα, τον οποιονδηποτε, μας κανει εξουνοχιστικο ελεγχο και περνει και τα δικα μας στοιχεια για να δειξει οτι εχει κανει λιγη δουλεια, οταν την ιδια ωρα που διαβαζε το περιοδικο του, κατω απο το ζεστο ηλιο θα μπορουσαν να ειχαν σημειωθει καποιες ληστειες και αλλα μικρο περιστατικα.

Εγω λοιπον γιατι να πληρωνω φορους περι αστυνομευσης; Για να διαβαζει ο καθε αστυνομικος ανενοχλητος το περιοδικακι του;

Με ειχε εκνευρισει τοσο πολυ που προκειμενου να ξεκολλησει απο κει, πηγα και τον ρωτησα προς τα που να παω για Ακαδημιας.

Με το υφος της απολυτης εξουσιας, αδιαφοριας και ψωνιου, χωρις να σηκωσει τα ματια του απο το περιοδικο, μου λεει : “ ευθεια στο πρωτο αριστερα και μετα δεξια”, εμεινα οχι απλα κοκκαλο αλλα κατι παραπανω που δε μπορω να περιγραψω με λογια!

Απορω που παμε με αυτα τα δεδομενα, στην απολυτη εγκληματικοτητα ή στην απολυτη ξεφτιλα;

Για να μην ειμαι τελειως αδικος και κακος ειμαι σιγουρος πως υπαρχουν και συνεπεις και καλοι αστυνομικοι αλλα αυτοι σπανιζουν σαν το καλο χαβιαρι!

Αντιπαρερχομαι ολα οσα εχω αναφερει μεχρι στιγμης για να φτασω στο πιο επιμαχο σημειο του στοχασμου μου. Βλεπω παιδακια να φορανε τη στολη του αστυνομικου και να “ πουλανε” μια μαγκια και εναν τσαμπουκα απο το τιποτα, αραγε στη σχολη αστυφυλακων παραλειπουν το μαθημα που αφορα τη προστασια των πολιτων και τους μαθαινουν τροπους για να πουλανε μαγκιες και νταιλικια;

Ωρες, ωρες νοιωθω οτι ζω μια νεα μορφη δικτατοριας με μια αλλη μορφη.

Το σεβασμο που απαιτουν αυτοι οι δημοσιοι υπαλληλοι με το ετσι θελω, ας τους πει καποιος πως τον κερδιζουνε με τις πραξεις τους και τη συμπεριφορα τους, οχι με το ετσι θελω!

Ειναι θεμα επαγγελματος αναρωτιεμαι ή ειναι τοσο μεγαλο το κακο και σε αλλα επαγγελματα;

Ευχομαι απλα να αλλαξουν συντομα τα πραγματα, ωστε να νοιωθω πιο ασφαλης οταν περπατω στο δρομο και για να μην παιρνει η μπαλα και καποιος ευσεινηδητους αστυνομικους που προσπαθουν να δωσουν τον καλυτερο τους εαυτο!



Δεν υπάρχουν σχόλια: